top of page

Fakir Mucidin Lakabı

Bu pazartesiye bir motivasyon yazısı ile başlamak istedik. Ve motivasyon için hedef kitlemiz, henüz para kazanamadığı için ''Deli'' olarak anılan tüm mucitlerimiz.

Mucit insanlar genelde zengin olana kadar çevresindekiler tarafından dışlanır. Başımıza icat çıkarma, yine deli deli konuşuyor, bunlar hep boş hayal, git doğru düzgün bir işte çalış gibi cümleler yüzünden ülkemizde ki mucitler küsüp bir çoğu projesinden vaz geçerken devam etmek isteyenler ise yalnızlaşıyor.

Sizin de fikirlerinizden vaz geçememeniz ve yeni fikirler üretmeye devam etmeniz için küçük bir hikaye ile kıssan hisse yapacağım.

Dünya da dolmuş sistemi ilk defa Türkler tarafından bulunmuştur. O dönem ekonomik kriz nedeni ile müşterini kaybetmeye başlayan bir taksici krizi fırsata çevirip aynı anda bir kaç yolcu taşımaya başlayarak günümüz de ki dolmuş sistemini başlatmıştır.

Şimdi size soruyorum. Bundan 9 yıl önce ortaya çıkıp ben bir taksi durağı kuracağım ama hiç araba ve taksi plakası almayacağım, sadece internetten hizmet veren arabasız taksi durağı olacağım deseydiniz çevrenizdekilerin yanıtı ne olurdu ?

Eğer San Francisco’da olsaydınız bu gibi şeylere daha ön yargısız bakabilirler ama burası Türkiye. Ve 2009 yılında San Francisco'da Travis Kalanic isimli mucit böyle bir fikir düşünerek şu an UBER olarak yakından tanıdığımız UberCap isimli uygulamayı geliştirmiştir. Uber’in piyasa değeri 50 milyar doları geçti. Üstelik bizim gibi bir çok ülkede yasaklanıp taşlanmasına rağmen...

Aşağı da buna benzer örnekleri barındıran dünyanın en önemli markalarının listeleri ile yaptıkları işler var. Tek tek buraya yazmak yerine telefonunuza kayıt edip arada bakabilmeniz için resim formatında hazırladım. Umarım bu yazı ve aşağıda ki liste sizlere motivasyon kaynağı olur ve yeni fikirler geliştirmenize, geliştirdiğiniz fikirleri yaşatmak için bu zorlu yolda devam etmenize ilham olur.

İnoves İnovasyon Hizmetleri olarak projelerin geliştirilmesi, fikirlerin ticarileşmesi ve kazancın arttırılması için tüm gücümüz ile Mucitlerimizin yanındayız ve yanında olmaya devam edeceğiz.

inovasyon, zig zigler

Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
Henüz etiket yok.
Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
bottom of page