top of page

Vr Sinema Çekimi

Sanal Gerçeklik Tabanlı Sinema Çekimleri

Gerek geçtiğimiz yıl Venedik film festivaline giren 22 adet sanal gerçeklik filmleri, gerekse de Japonya’da 2020 yılında yayına açılması için çalışmaları yapılan VR TV - Sanal Gerçeklik Televizyonu çalışmaları gösteriyor ki çok yakında sinema sektöründe ki bir çok şeyi sanal gerçeklik teknolojisi ile deneyimleyeceğiz. Hollanda da gezici Vr Sinema fikri ile orya çıkan sinema salonları şu an yerleşik olarak Amsterdam’da açıldı. Şirket Paris, Madrid, Londra, Berlin’de de Vr Sinema açmayı planlıyormuş. Vr sinema salonları ile alakalı olarak önce yazımız da yeni iş fikri olarak maliyetleri ile beraber değinmiştik.

https://www.inovasyonhizmetleri.com/single-post/2018/02/11/Sanal-Sinema-Salonlari-Vr-Sinema

Bu gün Vr sinemalar ile ilgi yeni fikre değineceğiz. Bu işin sineması kurulduğuna ve filmleri çekildiğine göre eskiden DVD izlerken sahne seçimi menüsü şimdi kişi seçimi olarak karşımıza çıksa nasıl olurdu ?

Bir çok kişinin bildiği Matrix filmini düşünecek olursak. Bu film yeniden VR teknolojisi ile çekilse ve film çekimi yapılırken, hem Matrix olan Neo hem de güzel sevgilisi Trinity gözünden 2 farklı şekilde bir çekim olsa. Bizlerde bu filmi izlemeye başlamadan önce hangi karakterin gözü ile izleyeceğimiz seçsek çok daha iyi olmaz mıydı. Yada herhangi bir film için; 2 sevgili sinemaya gitti biri başrolde ki erkek diğeri de kadın oyuncuyu seçerek filmi izlese. Artık bunu izlemek denmez de o filmi gerçekten yaşasa çok daha iyi ve farklı olmaz mı sizce de ?

inoVes inoVasyon olarak biz bu fikri ilk olarak bütün dizi ve film yapımcıları için geliştirmiştik. Fakat sonra düşündük ki amatör olarak da 360 derecelik kameralar ile kısa filmler çekilebilir. Hatta bununla uğraşıp yapacak olan arkadaşlar ismini sinema dünyasına altın harfler ile yazdıracaktır. Sinema ve Televizyonculuk bölümü öğrencilerine duyurulur. Ayrıca size güzel bir haber daha. YouTube 360 derecelik çekim yapılan videoları otomatik olarak vr mod’a çeviriyor. Yani siz bu kameralar ile yaptığınız çekimi YouTube’ye yüklediğiniz de dünyada ki herkes 20 tl gibi çok ucuz bir gözlüğe telefonu takarak yaptığınız çekimi deneyimleyebilecek.

Vr Sinema, Sanal Sinema

Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
Henüz etiket yok.
Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
bottom of page