top of page

Kilit konumlandırma Şems

Şems Kilit - ‘Kilide Giren Şemsiye Açılmaz.’’

Bu gün ki iş fikri modelimiz, kilit ve kapı üreticileri için olacak ve sloganımızdan da anlayacağınız gibi şemsiye şeklinde açılan bir kilit sistemi ile yeni bir konumlandırma örneği vereceğiz.

Sistemde 2 katmanlı güvenlik olacak ilk çevirimde kilit mekanizmasından çıkan çubuk kapının bağlantı noktasından geçerek karşı tarafa girecek ve kapının açılmasını engelleyecek. İkinci aşama da ise karşı tarafta kapının içinde bulunan kilit çubuğunun başlangıç kısmı açılarak şemsiye şeklini alacak ve kilidin çok sağlam bir şekilde kapıya oturmasını sağlayacak.

Aslında burada ki amacımız kilit veya kapı değil. Bu sistem yapılabilir mi ondan da emin değilim ama emin olduğum bir şey varsa oda ‘’ Hırsızlığa dikkat yoksa, Kilide Giren Şemsiye Açılmaz – Şems Kilit’’ gibi bir reklam görecek olursanız bu reklamı unutmasınız . Bunun nedeni ise; bilindik bir ata sözü ( .... giren şemsiye açılmaz ) ile sizin sloganınız özleştirilecek ve böylece insanlar markanızı aklında tutmak için bir çaba sarf etmeyecek. Siz de markanızı ve sloganınızı herkese ezberletmek için binlerce liralık reklam harcamasından kurtulmuş olacaksınız. Konumlandırmanın gücü buradan gelmektedir. Sizler binlerce kilit markasının içerisinde herkesin aklında kalacak bir marka oluşturmuş olacaksınız.

İyi bir konumlandırma ile en güçlü rakibinizi bile alaşağı edebilir, yada onun pazarından büyük bir pay kapabilirsiniz. Bir inovasyon şirketi olarak temel amacımız şirketinize kar ettirmektir. Bir şirketin karlılığı ise o şirketin marka bilinirliği ile doğru orantılıdır. Bu yüzden hizmet verdiğimiz tüm şirketlerin marka değerini yükseltecek inovatif projelere öncelik veririz ve konumlandırma bizim için hayati önem taşır.

Bir önce ki yazımızda oluşturduğumuz, Kask-Et – Damak tadını bilen motorcuların tercih ettiği restoran fikrinin temeli de buna dayanmaktadır. İyi bir konumlandırma yapabilmek çok önemlidir. ABD’de yapılmış çok başarılı konumlandırma örnekleri ve konumlandırmanın önemini anlatan bir dizi görsel üzerinde çalışmalar devam ediyor.

Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
Henüz etiket yok.
Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
bottom of page