top of page

''Kask-Et'' Restoran İşine Gireceklere...

‘’En çok para gıda işinde’’ diyenlere...

‘’ Türkler boğazına düşkün millettir, yemek işine giren batmaz hatta para basar. ‘’ Bu cümleyi bir yerden hatırlamıyorsanız bu günden sonra hatırlayabileceğiniz ve gerçekten para basabileceğiniz bir iş fikrinden bahsedeceğiz. Yeni Nusr-Et bu yazımızdan sonra çıkabilir. Çünkü bu iş henüz hiç kimse tarafından yapılmadı ve işin bir kaç meraklısına danışılarak analiz edildi.

Gıda işi dedik mi şu an tüm dünyada çılgınlık halini alan ve çok kısa sürede büyük bir üne kavuşan Nusr-Et’i inceleyerek başlayalım. Nusret abimiz işini çok seven ve iyi yapan birisi olarak çok çalıştı. Yanına büyük yatırımcılardan Ferit Şahenk gibi isimleri de alarak tahmin edilemeyecek bir biçimde büyüme gösterdi. Fakat bunlar şans eseri veya sadece çok çalışıp, zengin birileri ile ortaklık yaparak olmadı. Aslında Nusret GÜNEŞ o zamanlar yeni moda olan kasap – restoran konseptini en iyi tanıyan ve tanıtanlardan olarak muhteşem bir şey yaptı. –ET takısını kasap – restoran konsepti ile konumlandırdı ve bu konumlandırma işe yaradı. Şimdi sonunda –Et takısını gördüğümüz her yerde, etlerini kendi kesen ve hayvanlarını yetiştiren kasap restoranlar aklımıza geliyor. İşte başarısının büyük kaynağı bu doğru konumlandırma ile oldu. Nusr-Et’in asıl başarısı yaptığı bu çok iyi konumlandırmadır.

Peki son dönemlerde patlama yaşayan Midyeci Ahmet ne yaptı ? Oda aslında bir çok restoranın ek olarak sattığı ve önemsiz olarak gördüğü midyeyi kendine gıda işinde bir konum oluşturarak büyük başarılar elde etti. Aslında onun da yaptığı hedefini daraltıp sadece midye severler için ve midye yemek isteyenler için gerçekten güzel bir konsept yapmak oldu. Gıda işinde daha önceden yapılmamış bir konumlandırma ve hedef daraltma sonucunda Nusret’e benzer bir başarı ile piyasada yerini aldı.

Şimdi bizlerde bu iki başarılı örnekten ilham alarak ve ikisi birleştirerek daha güçlü ve yep yeni bir konsept ortaya koyacağız. Midyeci Ahmet’in sadece tek ürüne yönelmesini değiştirip biz tek bir müşteri kitlesini hedefleyeceğiz. Bizim hedef müşteri kitlemiz motor sahipleri ve meraklıları olacak. Nusret’in kasap restoran işletme modelini de kendi restoranımız da uygulayacağız. İsim böyle işlerde çok önemlidir ve bu iki modelinde çağrışımında bulunmadır. Öncelikle sonunda –ET takısı kasap restoranı anımsatan kaliteli bir yer olduğumuzun çağrışımını yapacak. Ve sonrasında buranın motorculara özel bir yer olduğunu vurgulamak adına onların kullandığı bir materyali kullanacağız ve restoranımızın adına ‘’Kask-Et’’ diyeceğiz

Şimdi bunun pazarı ne kadar ? Sadece motorcular ile iş döner mi ? diye sonranla için biraz hesaplama yapalım. 2016 Tuik verilerine göre ekim ayında 126 bin adet motor satılmış ve yıl sonuna kadar 145 bin adet satılması tahmin ediliyormuş. Bakın sadece 1 yıl içerisinde satılan rakam bu. Ve aynı araştırma gösteriyor ki bir önce ki seneye göre motor satışlarında düşüş yaşanırken FUN diye tabir edilen büyük hobi motorlarının satışında artış var. Yani zengin motorcu sayısı gün geçtikçe artıyor bunun sonucunda da iyi fiyatlı ama kaliteli et yemek isteyen motorcuların sayısı da artıyor . Aynı zaman da yurt dışında da bayilik ve şubeleşmeye de rahatlıkla gidebilirsiniz.

Son olarak bu fikri bir kaç motor sahibine açtığımızda kesinlikle geleceklerini ve böyle bir şeyin eksikliğini hissettiklerinden bahsettiler. Hata sadece motorcuların bir yeri olmamasına karşılık motorcuların ziyaret ettiği mekanlar olduğunu ve buralarında iyi iş yaptıklarının bilgisini de kendilerinden aldık.

Projenin detayı, kurulumu ve konumlandırması gibi bilgileri hakkında inoVes inoVasyon olarak bizleri arayabilir veya www.inovasyonhizmetleri.com adresinden direk iletişime geçebilirsiniz.

Kask-Et

Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
Henüz etiket yok.
Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
bottom of page