top of page

Sanal Sinema Salonları - Vr Sinema

Çok para kazandıracak yeni bir iş fikri Sanal sinema salonları – Vr Sinema

İzlediğiniz bütün filmlerin içinde hatta başrolünde olmaya ne dersiniz ?

Son dönem de herkesin sıkça duymaya başladığı sanal gerçekliğin amacı sizi bulunduğunuz dünyadan çıkartıp başka dünyalara götürmektir. Bu başka bir şehir, ülke, mekan olabileceği gibi bu dünya var olmayan sonradan oluşturulmuş ortamlar da olabilir. Örneğin Avatar filminde ki kurgulanmış dünya gibi. Kullanıcı bu uygulamalar sayesinde kendisine sanal gerçeklik gözlüğü ile sunulan ortamda ki başrol oyuncusu ve olaylar ile öznelleştirerek kendini hikayenin bir parçası hissetmektedir. Aynı zamanda cihazlarda ki sensörler ile kullanıcının hareketleri algılanıp sanal dünyada kendi hareket etmesine imkan tanınmaktadır. Bu sayede de sunulan ortam tam bir adaptasyon yaşanmaktadır. Bir çok akademisyen tarafından durdurulamaz etkilerinden bahsedilip çok yaygın bir kullanım olduğu açıklansa da bizler bu gün sinema sektörüne değineceğiz.

Aslında hepimiz film izlemeye başlamadan önce sahneleri daha gerçekçi yaşamak için kendimizce hazırlıklar yaparız. Örneğin; ışıkları kapatmak daha iyi odaklanmamızı sağlarken ses sinema sistemleri kulağımıza ayrı yerlerden ses vererek daha yüksek bir gerçeklik algısı yaşatmaktadır. İşte artık bunların hepsi tarih oluyor. Sanal gerçeklik teknolojisi ile çekilen filmler size yeni bir dünyanın kapılarını açarak direk olarak filmin içerisine çekimin yapıldığı yere, başrol oyuncusunun yanına götürüyor. Hatta filmin kahramanının gözlerinden olayları görebiliyor, olayları onun gibi deneyimleye biliyorsunuz. Şimdi aranız da yok canım olmaz öyle şey. Onu biz görmeyiz bizden sonrakiler belki gibi cümleler kuran olursa ;

Geçtiğimiz aylarda düzenlenen Venedik film festivaline 22 adet sanal gerçeklik tabanlı film vizyona girdi. Bu filmler için adada özel bir alan bile tahsis edildi. Bir önce ki sene kısa film olarak denemeleri yapılan sanal gerçeklik filmleri bu sene çok yoğun ilgi gördü. Eh bununla beraber de eski sinema alışkanlıklarımız tarih alacağını söylesek çok iddialı konuşmuş olmayız. Şimdi madem geleceğimizde böyle bir şey var o zaman hemen inovatif bir iş fikri geliştirelim.

İş Fikri 1: Sanal Gerçeklik Sinema Salonları – Vr Sinema

Geçen sene Vr kafeler internet kafelerin yerini alacak diye bir yazı yayınlamıştık. Bu gün İstanbul ve Ankara’da hayli yaygınlaşmış durumda ve sayıları da giderek artıyor. 2018 sonuna doğru her yerde görmek mümkün olacaktır. Bu konuda maliyet bilgisi ve kazançları değerlendirdiğimiz yazımızı şu linkten bulabilirsiniz.

https://www.inovasyonhizmetleri.com/single-post/2017/05/29/Vr-kafeler-%C4%B0nternet-kafelerin-yerini-alacak

Tam da buna benzer bir iş fikri Vr Sinemalar. Bir sinema salonu kuracaksanız ve koltuklar 360 derece dönebilen olacak. Bu iş için en uygun gözlük şimdilik Samsung Gear olacaktır. Oculus Rift kullanılırsa tabi daha iyi olur ama şu an için onun maliyeti çok yüksek olacaktır. Facebook’un satın aldığı Oculus Rift’in kalitesi tabi ki tartışılmaz. Ama Venedik film festivalinde samsung kullandı. Yani Samsung’u da yabana atmayalım. Bundan sonra mekanın geniş olması, ses sisteminin iyi olması, koltukların perdeden yükselerek gitmesi, ön koltukların yada en arkaların tercih edilmemesi gibi hiç bir sorun kalmayacak. Nerede olursa olsun herkes aynı derecede keyif alacak. İyi haber ise bu salonun maliyeti, normal sinema salonuna göre daha uygun fiyatlara kurulabilir olması. Ve gelelim maliyet kısmına;

2o kişilik sinema salonu için;

Müdür koltukları : 100 tl x 20 = 2.000 tl

Samsung Gözlük + Telefon :2500 tlx 20 = 50.000 tl

Tabela+ Vergi +Reklam : 15.000 tl

Toplam : 67.000 TL

Gelirini hesaplayacak olursak ;

Kişi başı en az 50 tl olmalı. Zaten Vr kafelerin de saati 40 – 50 tl olduğundan fiyat gayet uygun diyebiliriz. Günde 6 seans film verilse ve salonun sadece yarısı dolsa ;

6 seans x 10 kişi x 50 tl = 3.000 tl günlük ciro.

Bunun da yarısı hesaplayalım ve aylık ciromuzu bulalım. Yani günde 3 seans ve sadece 10 kişi gelecek olursa;

30 gün x 1.500 tl ( yarım günlük) = 45.000 tl aylık kazanç.

Bu çeyrek kapasite yani ¼ kazanç ile cebinize giren miktar. Ve sadece ilk ay kurulum, film ve diğer masrafları yaptıktan sonra bundan sonra kira hariç hiç bir masrafınız olmayacak.

Şimdi tamam da bunların filmini nereden bulacağız derseniz. Bu konuda çekilmiş ve hali hazırda yayınlanan bir çok film var. Bunlardan en iyilerini sizler için seçmeye çalıştık

En iyi Vr Filmler – Sanal Gerçeklik Film Listesi

  1. Gravity ( Yer Çekim ) : Ayaklarınızın yerden kesildiğini hissedecek, derin uzay boşluğunda sürükleneceksiniz.

  2. Jurassic Park : Siz de dinozorları merak edip, onlarla yaşamak nasıldır olurdu diye düşündünüz mü ? Bir deneyin bakalım merak ettiğiniz gibi.

  3. Enter the Void ( Boşluk ) : Dmt isimli bir uyuşturucunun ektisini anlatan bu filimin görsel efektleri size farklı bir bakış açısı kazandırabilir.

  4. The Matrix : Anlatacak bir şey yok. İlk bunu izleyin zaten.

  5. Being John Malkovic ( John Malkoviç Olmak ) : Bir kuklacı John malkovic’in beynine girebiliyor ve sizde o kuklacının bakış açısını görebiliyorsunuz. Farklı bir deneyim.

  6. The Blair Witch Project ( Blair Cadısı ) : İzlememiş bile olsanız ismini duymuş olmanız muhtemel korku filmi. Bir cadı ile beraber olmaya hazır mısınız ?

  7. Allien ( Yaratık ) : Tamam bu filmin bir çok çeşidinden en az birini izlemiş olabilirsiniz. Ama hiç orada olmadınız. Bu sefer ki başka olacak.

  8. The fifty element ( 5. Element ) : Bruce Willis efsane filmi. Biz türkelerin daha çok : Ateş, Su, Toprak, Tahta olarak bildiğimiz sahnenin orjinal filmi

  9. Buried ( Toprak Altında ) : Savaş filmi severler için 1 tane de bu kategorinden film ekleyelim dedik. Irak savaşını anlatan ABD filmi

  10. The Big Lebowski ( Büyük Lebowski ) : Son olarak bir tane de eğlenceli bir sanal gerçeklik filmi ekleyelim dedik.

İzleyiciler için iyi seyirler, ticareti ile ilgilenenler için ise bol kazançlar diyerek bu gün ki konumuzun sonuna geliyoruz. Başka bir bölümde film yapım şirketleri için bir inovasyonumuz olacak.

Yeni inovasyonlar ve kazançlı inovatif fikirler için bizi takip etmeye devam edin.

Vr Sinema, Sanal Sinema, Sanal Gerçeklik Sinema Salonları

Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
Henüz etiket yok.
Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
bottom of page