top of page

Vr kafeler İnternet kafelerin yerini alacak

Sene 1995, bilgisayar fiyatları çok pahalı ve sadece zenginlerin evinde var. Akıllı bir girişimci Cyber isimli bir internet kafe açtı ve ardından Türkiye’de 30.000 adetin üzerinde internet kafe açıldı. Fakat şuanda sayıları resmi rakamlara göre 27.500 adete kadar geriledi ve gittikçe azalıyor. Gelelim konumuza, sizlere şimdi yep yeni ve çok karlı bir işten bahsedeceğim. Vr Kafe, yeni nesil internet kafe.

Öncelikle şunu söylemeliyim ki bu eğer bu deneyimi yaşamadıysanız mutlaka yaşamanızı öneririm. Hatta birkaç arkadaşınız ile gidip birlikte zombilere karşı savaşın derim. Şuan Htc VİVE gözlüğü bu işin en iyilerinden diyebilirim ama bu gözlüğe uygun bir bilgisayar toplayıp bunun için geniş bir koşu alanı sağlamanız gerekiyor. Tahmini olarak 10.000 – 18.000 tl arasında değişen bu bu fiyat ortalaması ile sizde evinizde bu deneyimi sınırsız olarak yaşabilirsiniz. Eğer fiyat yüksek geldiyse Beşiktaş ve Kadıköy’de bulunan Vr Kafeler de saati 50 tl ye bu deneyimi yaşamanız mümkün.

Gelelim iş modelimize, 2 cihaz ile bu işe başlamanız mümkün fakat size tavsiyemiz en az 3 cihaz koymanız. Her cihaz için 3 metre kare alan yeterli olsa da bunu 4 yapmanız da fayda var. Aynı zamanda duvarların yumuşak sünger olması kullanıcıların ellerine veya ellerinde ki kumandalara zarar vermesini önler. Kafeyi kuracağınız yere göre ses yalıtımı olması da gerekebilir, insanlar bunun içerisine girdiğinde gerçek bir savaş alanında hissettikleri için bağrış ve çığlıklar zaman zaman yükselebiliyor.

Ve en sevilen bölüm, gelir modeli. Sizlerin de piyasaya uyup 50 tl saat ücreti belirlediğinizi ve minimum 3 cihaz koyduğunuzu var sayalım. Cihazlar günde sadece 1 saat çalışırsa 3*50 tl =150 tl yapar. Ayda 30 gün * 150 tl = 4.500 tl geliriniz olur. Bu rakam günde sadece 1 kere cihaz kullanımı olursa yani oda minimum seviye. Benim kendi yaşadığım deneyim olarak 2. Gidişim hafta içi olmasına ve randevu almış olmama rağmen içerisi hayli kalabalıktı ve biraz bekledim. Hatta gelenleri geri çevirip, bugün yer yok denildi. İnsanlar haklı, gerçekten bağımlılık yapan bir şey olduğunu söyleyebilirim. Bu arada önceki yazılarımız da belirmiştik fakat tekrar değinmek isterim ki, tüm Dünya da araştırma yapan IDC’nin verileri sanal gerçeklik sektörünün 2020 yılına kadar her yıl %198 büyüme kaydedeceğini söylüyor.

Eğer sanal gerçeklik Kafesi kurmak ile uğraşmak istemezseniz, sanal gerçeklik yazılımı yapan şirketimiz, bu konu da sizlere yardımcı olabilir. İsterseniz tabelası ve dekorasyonu dahil anahtar teslim olarak kullanımınıza sunabilir, sizin ve içeri de çalışacak olan personeliniz için eğitim verebiliriz.

Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
Henüz etiket yok.
Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
bottom of page